Foto in video galerije

Vikend štrukljev je za nami, ponudbo le-teh pa nadaljujemo do drugega vikenda v oktobru 2022, odvisno od želje gostov.

Informacije in rezervacije na: 031 433 519 in 05 37 79 096.

Dušan Bogataj

Z Marijo Merljak in terensko ekipo oddaje Dobro jutro RTV Slovenija ter voditeljico Oriano Girotto, je naša Tomislava sodelovala pri predstavitvi lokalne zdrave prehrane.

Nekaj Marijinih omemb sodelujočih, iz njene Facebook strani:
"Na Ledinski šoli je zelo učinkovito sodelovanje z naravo, saj učiteljica Ivica Šemrov z otroki kuha, izdeluje različne čajne mešanice, herbarije in še mnogo opazovanj naravnih danosti.
Gospa Lučka Dolničar se je zelo strokovno, poglobila v kulinariko v Ledinah in nam dala zelo koristne nasvete. Prvo je pomembno vedeti, kaj pomeni naravno in sicer ni vse kar je naravno tudi za jesti. Zato bomo v bodoče ta pojem posebej izpostavili. Vse kar je bilo na mizi od divjih rastlin je spadalo v človekovo prehransko verigo, zato smo lahko to tudi poizkušali. Gospa Lučka se je spomnila tudi na potico zelševko, ki je bila tam zelo znana, bila je tudi na mizi."

"Gospa Jolanda Vehar je bila prava organizatorka ljudi, ki so tudi sodelovali v oddaji."

"Gospa Tomislava Bogataj iz kmetije Pr Jureč, ki je bila tudi sogovornica v oddaji, je z največjo zavzetostjo izdelala več jedi in pripravila šopke, čaje in skoraj vso okrasitev. Brez njenega moža Dušana pa tudi ne bi mogli, saj je svojim traktorjem razvažal mize do prizorišča."

"Z nami je bila v oddaji tudi vrhunska športnica, gorska kolesarka Tanja Žakelj, večkratna svetovna, evropska in državna prvakinja, ki je bila tudi sama učenka šole v Ledinah. Vprašali smo jo, ali ima kakšno posebno hrano, dieto, da dosega vrhunske uspehe. Pa je povedala, da uživa vse tisto kar drugi domači in sovaščani. Vse, kar zraste in pridelajo na Ledinski planoti. Nič posebnega, domača hrana ji daje moč za uspehe."

Dušan Bogataj, foto Silvij Bogataj

Za nami je 6. vikend štrukljev. Letošnja posebnost je bila v tem, da smo imeli kar dva Vikenda štrukljev (12. in 13. ter 19. in 20. oktobra), preko katerih se je pri nas zvrstilo kar veliko obiskovalcev in preizkuševalcev štrukljev vseh vrst. Obiskovalci so odhajali zadovoljni, tako da lahko zopet pohvalimo našo gospodinjo Tomislavo za ves trud in odlično opravljeno kuho. Na obisku smo imeli tudi dve večji skupini, kateri sta si poleg okušanja štrukljev ogledali tudi našo muzejsko zbirko starega orodja na Jurečevi šupi. Veseli smo bili obiska Društva za razvoj podeželja iz Zasavja (LAS) in skupine s prilagojenim programom Idrija/Cerkno.

Dušan Bogataj

V svojo muzejsko zbirko "Jurečeva šupa", smo pred kratkim dodali star Ledinski gasilski voz in ostale gasilske pripomočke. Zanimiv je tudi dopolnjen kotiček posvečen pridelavi in obdelavi lanu in izdelavi preje. Ob priložnosti si le oglejte našo muzejsko zbirko. Več si lahko ogledate na fotografijah znotraj te galerije.

Dušan Bogataj

Čas hitro mineva in pozna se, da počasi v naše kraje že prihaja zima. Pridno pospravljamo letošnje pridelke in letina bo kmalu vsa v shrambi.

Dušan Bogataj

Na kmetiji Pr Jureč je bilo čez leto veliko dela, za kar smo bili tudi nagrajeni. Sezona je bila odlična in vrt nam je dal polno pridelka. Z velikim veseljem vam bomo ob vašem obisku pripravili kaj iz naše domače zelenjave.

Dušan Bogataj

Na Turistični kmetiji Pr Jureč smo pred kratkim prenovili zunanjost naše domačije.

Dušan Bogataj

Nakladanje in likof na Ledinski planoti

Dušan Bogataj

Košnja in sušenje na Ledinski planoti

Dušan Bogataj

Nekaj utrinkov s tradicionalne žetve na naši lmetiji, kateri se vsako leto pridružijo tudi obiskovalci.

Dušan Bogataj

Pr'Jureč smo imeli dan odprtih vrat naše šupe.

Dušan Bogataj

Predstavitev Turistične kmetije Pr' Jureč na Kmečki tržnici v Idriji.

Dušan Bogataj

Tisto lepo sobotno popoldne smo v dobri družbi, na vabilo se je namreč odzvalo kar lepo število obiskovalcev, uradno otvorili naš skedenj (šupo) in s tem javno predstavili znatno povečano zbirko orodja in pripomočkov.

foto: Uroš Kristan
10.04.2014

Pr' Jureč v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija

Utrinek iz oddaje Dobro jutro na RTV Slovenija, 10.4.2012, v kateri je bila na kratko predstavljena Turistična kmetija Pr' Jureč in muzejska zbirka Jurečeva šupa

Dušan Bogataj
09.08.2012

Žetev na turistični kmetiji Pr' Jureč

Utrinek iz Prvega dnevnika na RTV Slovenija, 5.8.2012, v kateri je bila predstavljena žetev na Turistični kmetiji Pr' Jureč, z dne 3.8. in 4.8.2012.

Dušan Bogataj
04.11.2011

Turistična kmetija Pr' Jureč

Predstavitveni videospot turistične kmetije Pr'Jureč - NA MEJI VODA JADRANSKEGA IN ČRNEGA MORJA -

snemanje in montaža: Darjan Kacin